Volledig scherm
© REUTERS

Topman Nordea-bank: fusie met ABN Amro nog mogelijk

Topman Björn Wahlroos van de Zweedse Nordea-bank denkt dat een fusie tussen zijn bank en ABN Amro er nog steeds in zit. Een eerdere toenaderingspoging van de Zweden begin deze maand werd door ABN Amro en de Nederlandse staat afgewezen, meldt de NOS.

In een interview met de Finse publieke omroep zei Walroos dat hij overleg heeft gehad met de Nederlanders. Maar er zal niet verder gesproken worden voordat er verkiezingen in Nederland zijn gehouden, in maart. Volgens de Nordea-topman heeft de Nederlandse overheid vanwege de verkiezingen geen zin om over fusieplannen te praten.

Nordea is de grootste bank in Noord-Europa. Bij de bank met hoofdkantoor in Stockholm werken ongeveer 30.000 mensen. Volgens Wahlroos zouden zijn bank en ABN Amro 'prima bij elkaar passen'. Ook zou hij de Nederlanders hebben voorgesteld om het hoofdkantoor van de fusiebank in Nederland te vestigen.

Terug op de beurs

Vorig jaar ging de bank weer naar de beurs, nadat de staat ABN in 2008 had genationaliseerd. De redding van ABN Amro kostte de Nederlandse belastingbetaler 24 miljard euro, volgens cijfers van het ministerie van Financiën.