Volledig scherm
Trump bereikte vrijdag een gedeeltelijke overeenkomst met China en ziet daarom voorlopig af van tariefverhogingen. © EPA

Trump stelt verdere verhoging tarieven voor Chinese producten uit

President Donald Trump zet plannen voor hogere invoertarieven voor producten van Chinese makelij voorlopig in de ijskast.

De Amerikaan beloofde in een bericht op Twitter dat hij afziet van het ophogen van de tarieven van 25 naar 30 procent. Daarover werd voor het weekend al gespeculeerd. Eigenlijk zouden de invoertarieven in twee stappen worden verhoogd, te beginnen per 15 oktober.

De VS bereikte vrijdag een gedeeltelijke overeenkomst met China. Daar moet nog wel formeel een handtekening onder worden gezet. Onderdeel van de afspraken is dat China meer landbouwproducten uit de VS koopt. Daar wordt volgens Washington direct werk van gemaakt door Peking.

China zegt nog verder te willen praten met de VS over de handelsvete alvorens een handtekening te zetten onder een gedeeltelijk akkoord. Dat meldden ingewijden rond de kwestie in Peking. China zou onder meer zekerheid willen van de VS dat er een definitieve streep gaat door verdere verhogingen van importtarieven later dit jaar.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.