Volledig scherm

Uitstel van betaling voor Perry Sport en Aktiesport

Perry Sport en Aktiesport hebben maandag uitstel van betaling aangevraagd. Dat staat in een brief aan het personeel van moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) die in handen is van onze redactie. Dat wordt door de rechtbank van Amsterdam bevestigd. De problemen zouden een gevolg zijn van het faillissement van V&D.

Quote

Wij doen dit met grote teleurstel­ling en pijn in ons hart

Zo schrijft het management van USG

Ook een medewerker van een vestiging van Perry Sport bevestigt het nieuws. ,,We zijn net door het hoofdkantoor in Amsterdam geïnformeerd.'' Volgens FNV is inmiddels al het personeel op de hoogte gesteld. Volgens de vakbond treft het slechte nieuws 2300 werknemers.

Bij de 307 winkels in de Benelux werken volgens de website van het bedrijf meer dan 2500 mensen. In Nederland zijn 70 Perry-winkels en 180 vestigingen van Aktiesport.

Belangrijkste businesspartners
Het bedrijf wijt de problemen deels aan de faillissementen van V&D en de schoenenzaken van Macintosh. ,,Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG,'' staat in de brief. Zo waren er 11 shop in shops van Perry Sport in V&D's en 128 shop in shops van Aktiesport in Scapino's.

Vorige week bleek dat een doorstart van V&D definitief van de baan is. Scapino maakt wel een doorstart, maar in de strategie van de nieuwe eigenaren is binnen de schoenenwinkels voor Aktiesport geen plaats.

Geen andere mogelijkheid
,,Deze twee gebeurtenissen die praktisch tegelijk plaatsvonden, gecombineerd met de al lastige retailmarkt waarin wij ons vandaag de dag bevinden, laten ons geen andere mogelijkheid dan vandaag uitstel van betaling aan te vragen voor USG Holding,'' schrijft het management. ,,Wij doen dit met grote teleurstelling en pijn in ons hart.''

Het bedrijf vraagt personeel om geen betalingen en bestellingen meer te doen. De winkels en kantoren blijven vooralsnog open. Ook de webshop is momenteel nog in de lucht. Het bedrijf zelf kon het nieuws maandagmiddag nog niet bevestigen.

Het bedrijf was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

FNV
Ook FNV werd maandagmiddag overvallen door het nieuws. ,,Het is diep treurig dat nu nog meer medewerkers het slachtoffer worden van de problemen bij V&D,'' zegt Nico Meijer. ,,Dit betekent dat we er nog meer mensen bij krijgen die moeten worden begeleid naar nieuw werk, of hun inkomen op een andere manier moeten veiligstellen. Dat is heel vervelend.''

Hoe groot de kans op een doorstart is, durft de vakbond niet te zeggen. ,,We hebben nog geen gesprek gehad met de directie. Hopelijk krijgen we hier morgen meer zicht op.''

Retaildeskundige Paul Moers kan zich niet voorstellen dat alle filialen van Perry en Aktiesport uit het straatbeeld verdwijnen. ,,Sport is ongelooflijk belangrijk in Nederland. Aktiesport richt zich op de onderkant van de markt, Perry heeft onder meer outdoor als specialisme. Daar zullen zeker investeringsmaatschappijen of ondernemers in geïnteresseerd zijn.'' Maar een doorstart van alle vestigingen kunnen we volgens Moers vergeten. ,,Niemand zal 180 vestigingen overnemen. Voor een sportwinkel is in kleine plaatsen geen plaats meer.'' 

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.