Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Uniek in Nederland: ING geeft papa's maand vaderschapsverlof

Vaders die werkzaam zijn bij ING kunnen volgend jaar de eerste maand na de geboorte van hun kindje met betaald verlof. Daarna mogen ze nog eens drie maanden onbetaald verlof opnemen.

Dit is afgesproken in de nieuwe cao. Hiermee is ING de eerste grote onderneming in Nederland die jonge vaders tegemoet komt. Cao-deskundigen spreken van een doorbraak en denken dat de ING-cao wel eens navolging kan krijgen in andere cao’s. ,,Dit is zeker iets wat we ook in andere cao’s geregeld willen hebben,” zegt FNV-onderhandelaar Gerard van Hees.

Kennelijk heeft ING niet willen wachten tot het wettelijk beter geregeld wordt. Jonge papa’s moeten het nu nog doen met een schamele twee dagen betaald verlof. Er ligt een voorstel in de Kamer om het bestaande vaderschapsverlof ietwat te verlengen - naar vijf dagen. Maar die stemming is door de verkiezingen en de formatie op de lange baan geschoven.

Nederland loopt overigens ook met vijf dagen ver achter op de Europese norm. Jonge vaders krijgen in België, Frankrijk, Engeland, Duitsland of Zweden minstens twee weken vrij om van hun pasgeboren kind te genieten.

Er zijn meer bedrijven in Nederland die het goed hebben geregeld voor jonge vaders. Zo krijgen werknemers bij internetmarketingbureau Yonego vier weken betaald verlof. Bij Mastercard en bij consultancybedrijf &samhoud mogen ze acht weken thuisblijven.

Naast vaderschapsverlof kunnen de ING-werknemers boven de zestig jaar voortaan ook een dag per week vrijwilligerswerk doen, bijvoorbeeld bij de Voedselbank. Verder krijgen alle 14.000 werknemers een loonsverhoging van 1,7 procent. Daarnaast is er 375 euro per jaar beschikbaar voor een scholingsbudget en wordt er een zogeheten Diversiteitsdag ingevoerd. Dit is een vrije dag die ingezet kan worden op een religieuze feestdag naar keuze of bijvoorbeeld Bevrijdingsdag.

ING zegt met deze cao recht te willen doen aan de verschillende fases die medewerkers doorlopen tussen de eerste werkdag en de dag waarop je met pensioen gaat.

De bank heeft de afspraken gemaakt met de vakbonden FNV Finance, De Unie en CNV Dienstenbond. Deze moeten dit onderhandelingsresultaat nog voorleggen aan hun leden. Als die akkoord gaan, is de nieuwe cao definitief.