Volledig scherm
© REUTERS

Vakantievlieger Transavia start langzaam weer op

Transavia start langzaam zijn vliegverkeer weer op. Vanaf 4 juni vliegt de vakantievlieger weer op zes bestemmingen in Griekenland, Portugal en Spanje. 

De afgelopen weken lag het vliegverkeer zo goed als stil door de coronacrisis. Nu de maatregelen in Nederland en de inreisbepalingen van andere Europese landen iets worden versoepeld én klanten weer zin krijgen om het vliegtuig te pakken, grijpt de luchtvaartmaatschappij zijn kans. 

Vanaf 4 juni wordt vanaf Amsterdam gevlogen op Athene, Heraklion en Thessaloniki in Griekenland, Malaga in Spanje en Faro en Lissabon in Portugal. De luchtvaartmaatschappij verwacht in de loop van de zomer meer bestemmingen en vluchten aan dat lijstje te kunnen toevoegen. Per week bekijkt het óf en welke vluchten dat zouden kunnen zijn.

,,We zijn blij dat we onze passagiers in deze voor iedereen ingrijpende periode weer perspectief voor het veilig en gezond vliegen kunnen bieden”, aldus directeur Marcel de Nooijer. De directie zegt daarbij een goede balans gevonden te hebben tussen de maatregelen die per land bestaan, de inreismogelijkheden én de wens van passagiers. ,,Als vanzelfsprekend nemen we ook extra maatregelen om het vliegen zo veilig mogelijk te maken", vult hij aan. 

Gezondheidsverklaring

Een van de veiligheidsmaatregelen is dat toestellen vaker en grondiger worden gereinigd. Ook wordt het aantal contactmomenten tussen bemanning en passagiers tijdens de vlucht tot een minimum teruggebracht. Verder moeten passagiers vanaf risicogebieden bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring invullen om te beoordelen of ze fit genoeg zijn om te vliegen. Daarnaast moeten reizigers en bemanning op alle vluchten gezichtsbescherming dragen. 

De grote broer van Transavia, KLM, heeft ook al laten weten zijn dienstregeling geleidelijk uit te breiden. Met ingang van 24 mei wordt er naar 31 verre bestemmingen gevlogen in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Op de meeste routes is alleen plaats voor vracht, maar ook passagiers kunnen weer mondjesmaat vluchten boeken.

Andere luchtvaartmaatschappijen starten volgende maand ook weer voorzichtig op. Zo wil Air Canada volgende maand een groot aantal internationale vluchten hervatten, mits de reisrestricties het toelaten. Het is de bedoeling dat de maatschappij vanaf 24 juni dagelijks op Schiphol vliegt. Ook de Amerikaanse KLM-partner Delta Air Lines wil tegen die tijd weer vliegen tussen New York JFK en Schiphol. 

Bekijk hieronder de playlist met onze meest bekeken video's: