Exterieur van de V&D vestiging aan de Brink in Hengelo.
Volledig scherm
Exterieur van de V&D vestiging aan de Brink in Hengelo. © anp

'V&D stevent opnieuw af op miljoenenverlies'

V&D stevent dit jaar opnieuw af op een flink verlies, meldde RTL Z maandag op basis van stukken die het in handen heeft. Volgens de nieuwszender duikt de warenhuisketen opnieuw tientallen miljoenen euro's in het rood, ondanks de drastische besparingen op huur- en loonkosten. De omzet zou tot en met november 7 procent achterlopen ten opzichte van een jaar geleden.

Een woordvoerder van V&D bevestigt dat de keten dit jaar nog verlieslijdend is, maar hij wilde verder niet op de door RTL Z genoemde cijfers ingaan.

Topman John van der Ent had eerder ook al voorzien dat V&D dit jaar nog verlies zou maken. Het bedrijf denkt eind volgend jaar of begin 2017 pas weer winstgevend te kunnen zijn.

Loonkorting
V&D, dat begin dit jaar in acute financiële problemen kwam, kampt nu ook nog met grote reorganisatiekosten. Het bedrijf wilde dat eerst opvangen met een loonkorting bij alle medewerkers.

Na een door de vakbonden aangespannen kort geding, stak de rechter daar een stokje voor. In plaats daarvan kwam er een reorganisatie die vierhonderd banen kost.

 1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
  PREMIUM

  Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

  De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”