Volledig scherm
© VGZ

VGZ voert no-claim in voor aanvullende polis

UpdateZorgverzekeraar VGZ voert als eerste zorgverzekeraar een no-claim in voor de aanvullende polis. Dat schrijft het AD. De no-claim kan klanten 10 tot 20 euro per maand schelen. Het idee achter de no-claimkorting is dat verzekerden steeds bewuster nadenken over aanvullende pakketten.

De korting geldt in eerste instantie voor de aanvullende pakketten fysiotherapie, tandzorg en buitenlandhulp. De no-claim kan klanten 10 tot 20 euro per maand schelen, zegt VGZ, dat speciaal voor de no-claim met een nieuw merk komt: Bewuzt. De zorgverzekeraar heeft het idee afgekeken van autoverzekeraars, waar de no-claim al decennia gebruikelijk is.

Bewuster nadenken
Aanleiding voor de polis is dat Nederlanders steeds bewuster nadenken over de aanvullende polis, aldus marketing directeur Jan-Luuk de Groot. 'Moet je die nota voor fysiotherapie wel indienen bij de verzekeraar of betaal je de rekening deze keer zelf? Dat is de vraag.'

Korting
Verzekerden die geen zorg declareren, krijgen het volgende jaar 10 procent korting op hun premie. De korting loopt jaarlijks met 10 procent op. Als de no-claimkorting een succes wordt, wil VGZ die uitbreiden naar andere aanvullende pakketten, zoals alternatieve geneeswijzen.

Zorgverzekeraar Menzis maakte gisteren overigens als eerste grote zorgaanbieder de premie voor 2013 bekend. De basisverzekering daalt met 6 euro op jaarbasis.

Eerder liet het kleine DSW al weten dat de premie komend jaar gelijk blijft, terwijl de tarieven bij Stad Holland met slechts 6 euro stijgen. Daarmee blijven de premies voor het eerst sinds het nieuwe stelsel in 2006 vrijwel gelijk.

Reden voor de stabiliserende premies lijkt de afspraak tussen minister Schippers (Zorg) en de ziekenhuizen om de kosten maximaal 2,5 procent te laten stijgen. Bovendien zijn de kosten voor medicijnen lager dan geraamd, liet DSW al eerder weten.