Volledig scherm
PREMIUM
© Vijselaar en Sixma

Vijf manieren om van je oude mobieltje(s) af te komen

Geld & GoedWe hebben er soms een stapeltje van liggen: oude mobieltjes. Een gebutste iPhone, een antieke Motorola of zo’n onverwoestbare Nokia 3310. Wat moet je eigenlijk met al die afgedankte telefoontjes? 

Huishoudens hebben gemiddeld drie mobiele telefoons in gebruik. Die ruilen we volgens de Consumentenbond na zo'n 2,5 jaar in voor een nieuwe. De oude verdwijnt dan vaak ergens in een la of kast. Zo liggen zeker 3 miljoen mobieltjes stof te vangen, leert onderzoek van Milieu Centraal en branchevereniging Uneto-Vni. De berg afgedankte telefoons is dus groot, en groeit maar door. Wat moeten we ermee? Vijf opties voor je oude mobieltje.

  1. 26 Miljardairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbevolking

    26 Miljar­dairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbe­vol­king

    Oxfam Novib waarschuwt voor de groeiende kloof tussen arm en rijk en de kwalijke gevolgen van de economische ongelijkheid voor de armen. De hulporganisatie gebruikt daarbij de jongste cijfers over rijkdom en armoede, verzameld op basis van bevindingen van Credit Suisse en Forbes. De bevindingen moeten de deelnemers aan het World Economic Forum in Davos overtuigen van de noodzaak het ernstige probleem aan te pakken. De jaarlijkse top van politici, wereldleiders en zakelijke elite komt vandaag bijeen.