Volledig scherm
© ANP

Vlaamse student: Zo omzeil je verzendkosten bol.com

Puntje van ergernis van webshoppers: webwinkel bol.com verzendt producten gratis, maar dan moet je wel voor minimaal twintig euro afrekenen. Best irritant, als je net een cadeautje voor €19.95 hebt aangeschaft. De Vlaamse student Jelle Van de Vliet heeft hier een slimme oplossing voor gevonden: koop een e-book van vijf cent via de website van Van de Vliet.

Volledig scherm
De website van Jelle Van de Vliet © Jelle Van de Vliet

Marketingstudent Van de Vliet komt 's nachts met zijn beste ideeën. Zoals de 'rekeningaanvuller voor bol.com'. Op deze website - die is gelinkt aan de website van bol.com - kan je voor een paar cent een e-book aanschaffen om zo tot het bedrag van 20 euro te komen. Zo hoeven klanten van Bol.com nooit meer de €1,95 aan verzendkosten te betalen.

,,Een prima idee,'' vindt ook bol.com-woordvoerder Marjolein Verkerk. ,,Er zijn regelmatig klanten die vragen hoe ze het beste hun winkelmandje tot twintig euro kunnen aanvullen. Dan prijzen wij ook de e-books aan. In onze winkel met tien miljoen artikelen is altijd wel iets te vinden.''

Win-win-win
De jonge Belg, student aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen, is trots op zijn website. Hij noemt de slimme truc een 'win-win-win' situatie: De klant is tevreden, bol.com verdient geld en er is ook nog een vaak onleesbaar e-book verkocht. Over dat laatste heeft hij nog een tipje. ,,Als je besluit om je e-book toch te lezen, mag je altijd laten weten wat je er van vond.''

Volledig scherm
© Facebook
  1. Kim rijdt met ‘ster’, maar hoe komt hij aan zijn gepantserde limousines?

    Kim rijdt met ‘ster’, maar hoe komt hij aan zijn gepantser­de limousines?

    Ze zijn niet te missen, de glanzend zwarte en zwaar gepantserde limousines waarin de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un zich laat rondrijden tijdens zijn staatsbezoek aan Rusland. Een wereldleider waardig laat hij de kostbare karretjes intreinen vanuit Pyongynang. Maar waar bij Amerikaanse en Russische presidenten precies duidelijk is waar respectievelijk The Beast en de Kortezh vandaan komen, tast de wereld bij Kim in het duister.