Nu sommige landen weer toegankelijk zijn voor vakantiegangers, gaan de prijzen van vliegvakanties omhoog.
Volledig scherm
Nu sommige landen weer toegankelijk zijn voor vakantiegangers, gaan de prijzen van vliegvakanties omhoog. © ANP

Vliegvakanties in een week tijd tien procent duurder

De prijzen van vliegvakanties naar het buitenland zijn sinds vorige week dinsdag met gemiddeld tien procent gestegen. Nederlanders betalen momenteel 165 euro meer voor een vakantie dan een paar weken geleden. Uitschieter is Portugal. De prijzen van reizen naar dit land stegen gemiddeld van 1300 naar 2100 euro, een stijging van 60 procent.

1 reactie

  • I Velde

    1 jaar geleden
    Ik word er gewoon misselijk van dat de prijzen niets te maken hebben met de kwaliteit of inhoud van het aanbod. Altijd maar die grenzeloze hebzucht die voorop staat waardoor per saldo de minder bedeelden er altijd naast grijpen. Alleen als gepensioneerde met tof pensioen of zonder kids buiten het seizoen kun je nog weg. Zelfde binnenslands Center Parcs onbereikbaar op populaire dagen. Alleenstaande moeders grijpen altijd mis. Bah.
  1. Code geel: naar deze landen kunnen we vanaf nu weer op vakantie

    Code geel: naar deze landen kunnen we vanaf nu weer op vakantie

    Nederlanders mogen vanaf zaterdag onder meer weer op vakantie naar Portugal, Finland, de Balearen (onder meer Ibiza en Mallorca), Aruba, Curaçao en veel Griekse eilanden als Kos, Rhodos, Lesbos en Korfoe. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor die gebieden aangepast van oranje naar geel. ,,Dit betekent dat reizen naar deze bestemmingen door het kabinet niet langer sterk worden ontraden", aldus het ministerie.