Volledig scherm
© Sander van Mersbergen

Voortaan groter bakje voor fritessaus bij McDonald's

Het was een bron van ergernis voor doorgewinterde McDonald's-bezoekers: de beperkte omvang van de fritessausbakjes. Maar het is verleden tijd, want vanaf heden zijn de bakjes bijna dubbel zo groot.

Quote

We willen duidelijk en transparant zijn naar onze gasten

woordvoerster McDonalds

Voor een portie friet was één bakje fritessaus van 20 milliliter (ml) te weinig, maar twee stuks à 50 of 60 cent aftikken vonden veel klanten wat overdreven. In veel andere landen kenden ze die kleine sausbakjes bovendien helemaal niet, waarom in Nederland wel?

Ergernis troef dus. Maar hoera: McDonald's heeft het formaat van de cups vergroot, naar 35 ml. Daarmee krijgt de fritessaus hetzelfde formaat als de andere sauzen die in bakjes zitten. Volgens een woordvoerster van de fastfoodketen is dat gebeurd 'om duidelijk en transparant te zijn naar onze gasten'. ,,De cups van onze ketchup, mayonaise en onze unieke fritessaus hebben nu allen dezelfde inhoud."

Adviesprijs

Volledig scherm
© Sander van Mersbergen

Of de prijs van de saus ook omhoog gaat, is niet helemaal duidelijk. Volgens de woordvoerster mogen de franchisenemers van de keten zelf bepalen welke prijs ze hanteren voor de fritessaus. In het filiaal Aan de Rotterdamse Korte Lijnbaan was een bakje donderdag 60 cent. De officiële adviesprijs voor de fritessaus was in 2015 50 cent, maar veel vestigingen vroegen toen al 60 cent. Wat de officiële adviesprijs nu wordt, wil McDonald's niet zeggen.