Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Vrouwen werken de rest van het jaar onbetaald

ColumnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

6 reacties

 • H. Ruitenbroek

  2 maanden geleden
  Het gaat niet om durven of kunnen het gaat om de feiten. Het gebeurt namelijk niet. In de meeste gezinnen met kinderen werkt de man full-time en de vrouw part-time. Zij zorgt een groter deel voor de kinderen en voor het huishouden en gaat daarom part-time werken. Meer diversiteit quabezigheden. Of gaan we zorg voor kinderen en het huishouden nu lopen afzeiken???!!! Graag een beetje waardering voor deze vrouwelijke onbaatzuchtigheid!!!!!!
 • Anneke Lammers

  2 maanden geleden
  @Ans Peters Er is overigens ook geen enkele man die dat tegen zijn vrouw zegt. Misschien zeggen ze het wel, maar ruilen ze vrouwlief alsnog in voor een jonger model. Garantie tot de voordeur, dus.
 • Piet Heijn

  2 maanden geleden
  Dit is meer een probleem voor middenklassers. Gelooft u mij, bij ons arbeiders is het een stuk gelijker: we krijgen allemaal even veel onderbetaald.
 • Anna H

  2 maanden geleden
  @ Ans peters, Dit heeft dus echt precies niks met het artikel te maken he. Dus echt precies niks. Waarom vraag je dat?
 • Aida Schelfhout

  2 maanden geleden
  @ Ans Peters. Die zijn er genoeg! Ten eerste: waarom zou een vrouw dat niet durven? Ten tweede: waarom zou zij dat niet kunnen? We leven in 2021!
 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.