Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

‘Waar blijft al m’n geld?’ Je huishoudboekje weet het

Zit je aan het einde van de maand regelmatig krap bij kas en heb je geen idee waar je zuurverdiende centen precies zijn gebleven? De oplossing is simpel: zorg dat je weet wat je uitgeeft.

Wat kosten de boodschappen? Welke abonnementen en verzekeringen heb je allemaal? Wat geef je uit aan kopjes koffie onderweg? En hoeveel ben je eigenlijk kwijt aan gas en licht? Er zijn maar weinig mensen die precies tot op de euro weten wat er maandelijks allemaal van de bankrekening wordt afgeschreven.

Een huishoudboekje kan helderheid verschaffen. Daarmee houd je zicht op alle inkomsten en uitgaven, waardoor je ook snel ziet waarop je kunt besparen. Maar hoe doe je dat, een huishoudboekje maken en bijhouden? En ook niet onbelangrijk, hoe houd je het vol? Zes tips van Stephanie Hesterman, bespaarexpert bij Budgetcoach.nl.

  1. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
    PREMIUM
    Interview

    Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

    Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”