Waar eet u de lekkerste haring?

Voor liefhebbers van haring staat donderdag 12 juni met een kruisje in de agenda. Op die datum ligt de Hollandse Nieuwe 2014  in de winkel.  Tevens een dag met een klein zwart randje. Want het is voor het eerst dat er geen Hollandse Nieuwe onder Nederlandse vlag zal worden aangevoerd. En ook dit jaar gaat het AD, inmiddels voor de 33ste keer, op zoek naar het verkooppunt waar de beste Hollandse Nieuwe wordt verkocht.

Volledig scherm
© AD

De afgelopen jaren bewezen bedrijven als Atlantic (Leiden/Rotterdam), Schmidt (Rotterdam), Koning (Rijswijk) en Simonis (Scheveningen) dat zij zich op het hoogste niveau kunnen handhaven. Maar wellicht slaagt een outsider er dit jaar in hen de loef af te steken. Heeft u een favoriet adres dat mogelijk nog nooit is bezocht? Of ziet u een bepaalde zaak, supermarkt, verkoopwagen of marktkraam graag opgenomen in de Haringtest 2014? 

Laat het ons weten op haringtest@ad.nl 
Ook bedrijven kunnen zichzelf  aanmelden. Inschrijving staat open t/m 28 mei.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.