Volledig scherm
© thinkstock

Waarom bier in een flesje beter smaakt

Een fris biertje smaakt beter in het flesje omdat dit zwaarder is dan een beker of een blikje. Ook je favoriete cocktail kan je nog meer bekoren in een stevig glas, dat heeft een professor aan de universiteit Oxford onthuld.

Hoewel de keuze van verpakking geen effect heeft op de manier waarop je smaakpapillen het drankje ervaren, verandert een zwaar glas wel de manier waarop het brein de smaak verwerkt. Wanneer je iets drinkt uit een kwaliteitsvol glas, in plaats van een plastic beker, dan smaakt het veel beter.

Psycholoog Charles Spence legt uit hoe dat komt: 'We houden van zware glazen omdat we het met een betere kwaliteit associëren. Als je wil dat je gasten van hun drankje houden, zorg er dan voor dat je het hen in een zwaar glas en niet in een plastic beker presenteert. Als je bier uit het flesje drinkt, smaakt het beter dan uit een blikje. Dat is omdat dit zwaarder in de hand ligt en mensen dit met een betere kwaliteit associëren. Hoewel het een kwestie van perceptie is, geloven mensen echt dat het beter smaakt.'