Volledig scherm
© thinkstock

Waarom bier in een flesje beter smaakt

Een fris biertje smaakt beter in het flesje omdat dit zwaarder is dan een beker of een blikje. Ook je favoriete cocktail kan je nog meer bekoren in een stevig glas, dat heeft een professor aan de universiteit Oxford onthuld.

Hoewel de keuze van verpakking geen effect heeft op de manier waarop je smaakpapillen het drankje ervaren, verandert een zwaar glas wel de manier waarop het brein de smaak verwerkt. Wanneer je iets drinkt uit een kwaliteitsvol glas, in plaats van een plastic beker, dan smaakt het veel beter.

Psycholoog Charles Spence legt uit hoe dat komt: 'We houden van zware glazen omdat we het met een betere kwaliteit associëren. Als je wil dat je gasten van hun drankje houden, zorg er dan voor dat je het hen in een zwaar glas en niet in een plastic beker presenteert. Als je bier uit het flesje drinkt, smaakt het beter dan uit een blikje. Dat is omdat dit zwaarder in de hand ligt en mensen dit met een betere kwaliteit associëren. Hoewel het een kwestie van perceptie is, geloven mensen echt dat het beter smaakt.'

  1. Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar
    video

    Geen akkoord Eurogroep over steunpak­ket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar

    De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die gisteren om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt morgen voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno.