Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Waarom is de inflatie in Nederland hoger dan elders in Europa?

De inflatie in de eurozone is in augustus gestegen naar een nieuw recordniveau van 9,1 procent, aangejaagd door de aanhoudend hoge prijzen voor energie en levens- en genotmiddelen. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zei eerder op de dag dat in Nederland de inflatie in augustus is uitgekomen op een record van 13,6 procent. Waarom is de inflatie in Nederland hoger dan elders in Europa?

56 reacties

 • jos wolterse

  3 maanden geleden
  Is de belasting op energie in andere landen ook zo hoog als in Nederland?
 • H.J.A. Mensinga

  4 maanden geleden
  @ M. Ronald Markant , Brussel heeft letterlijk € 0 van onze pensioenen. Dat kan ook niet, want de staat gaat in Nederland niet over de pensioenfondsen. Er is wél een Europese richtlijn voor bedrijfspensioenen.
 • Arco Torren

  4 maanden geleden
  Hoe later de burger geholpen wordt, hoe meer belasting deze regering binnen haalt. Gas loskoppelen van stroom? Tuurlijk niet! Nu een plafond voor gas. Iedereen blij. Straks weer de midden inkomens die hiervoor betalen. Wat een blamage deze regering. Helaas is er in deze regering niet een die geschikt is om dit land te regeren!! Stuur ons geld maar naar Europa, dat kunnen ze elders wat meer stookolie kopen 🤔
 • Wim van Zuilekom

  5 maanden geleden
  Dat komt voornamelijk omdat Nederland de grootste netto betaler is aan Brussel en het "beste kabinet sinds WO" al 12 jaar sinterklaas speelt voor andere EU-landen met òns geld, hopelijk krijgen we met dvolgende verkiezingen een regering die ons uit de grootste catastrofe van de eeuw af helpt, de EU !.
 • ella van Zessen

  5 maanden geleden
  Gebruik weinig gas: cv zo nodig op 18 gr. Trui en wollen sokken aan . Overdag als je bezig bent: cv uit! Weinig stroom gebruiken: was buiten drogen zo mogelijk; zuinige koelkast kopen; afwasser pas aan als hij echt vol zit en korter programma gebruiken of halverwege het drogen uitzetten en open zetten. Led lampen plaatsen: overal. Douchen: ik douche nu lauw en daar wen je aan. Niet te lang, vijf a acht minuten waarin bijna koud naspoelen! Je went er echt aan ( ik wel) . Gr en succes: Ella
 1. Genieten van het leven zou niet in de wachtstand moeten staan
  PREMIUM
  aan het werk
  9

  Genieten van het leven zou niet in de wachtstand moeten staan

  Genieten van het leven, kan dat pas als je met pensioen bent? Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Ze merkt op dat veel mensen aftellen tot hun pensioen, terwijl ze tijdens hun loopbaan van al het leven kunnen genieten. “Genieten van het leven zou niet in de wachtstand moeten staan totdat de overheid besluit dat je kunt stoppen met werken.”