Volledig scherm
PREMIUM
Ook de verpakking helpt mee aan het iPhone-gevoel. © ANP

Waarom je die iPhone XS toch koopt. 'Hogere prijs maakt hem juist populairder'

De nieuwe iPhones kennen nauwelijks nieuwe snufjes, maar zijn duurder dan ooit. Voor de zwaarste iPhone XS Max vraagt Apple zelfs 1659 euro, dat zijn drie laptops. Waarom blijven honderdduizenden Nederlanders zulke bedragen neertellen?

,,Een iPhone verslaafde uit Meppel - Zag uit naar de nieuwste van Apple. Wellicht bracht de prijs - hem licht van de wijs. Men vond hem Knock Out in een greppel."De gepeperde prijzen van de nieuwe iPhones leveren naast verontwaardigde ook creatieve reacties op, zoals bovenstaande limerick van Stijn de Paepe op Twitter. Hij is de enige niet. ,,Mijn hemel wat een geld. Verdorie", verzucht Marieke van Boven-Brouwer.

Op medelijden hoeven iPhone-bezitters niet van iedereen te rekenen. ,,Ik lach mensen die meer dan 1000 euro betalen voor een mobiele telefoon sowieso keihard uit", reageert Rik de Jong.

  1. Planbureau slaat terug na blunder energierekening: verkeerde cijfers geen probleem

    Planbureau slaat terug na blunder energiere­ke­ning: verkeerde cijfers geen probleem

    Dat er bij de doorrekening van de klimaatplannen is uitgegaan van achterhaalde cijfers, is geen probleem. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een verklaring op de website. Volgens de rekenmeesters maken de foute gegevens op de lange termijn tot 2030 nauwelijks verschil. Er wordt dan ook vastgehouden aan de oude energiecijfers voor de ramingen, zodat er geen 'verwarring en onrust’ ontstaat.