Volledig scherm
PREMIUM
Dure vakantie gehad? Ook daarna wachten vaak extra uitgaven, zoals schoolgeld en contributies. © Shutterstock

Wat te doen bij rode cijfers na je vakantie?

Geld&GoedExcursies, toch nog dat ene glaasje wijn, uit eten, shoppen. Een vakantie kan een behoorlijke aanslag zijn op de portemonnee. Veel mensen bekijken pas thuis weer huiverig hun saldo. Wat te doen bij rode cijfers?

Zeker met een dure septembermaand voor de deur, waarin schoolgeld, contributies en nieuwe schoolspullen moeten worden betaald, kan een lege portemonnee stressvol zijn. ,,Wij zien in de periode direct na de zomervakantie altijd een stijging in de aanvragen naar onze producten om financiën weer op orde te krijgen’’, zegt Karin Radstaak van budgetvoorlichter Nibud.

  1. Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendrager van de Nederlandse scheepsbouw
    PREMIUM
    Interview

    Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendra­ger van de Nederland­se scheeps­bouw

    Veertig jaar geleden lag de scheepsbouw in Nederland op z’n gat. Het miljardendebacle rond Rijn-Schelde-Verolme (RSV) leek het einde van een tijdperk. Anno nu rolt het ene na het andere bijzondere schip van Nederlandse makelij van de werf. Alle grote RSV-werven bestaan nog en zijn - opvallend genoeg - weer in handen van één onderneming: Damen. Het bedrijf is de vlaggendrager van een maakindustrie die zich opnieuw uitvindt. Een interview met ceo René Berkvens van Damen Shipyards Group.