Met het V60-beademingsapparataat
Volledig scherm
PREMIUM
Met het V60-beademingsapparataat © Philips

Wéér problemen met beademingsapparatuur Philips; zorgwaakhond VS noemt zaak ‘zeer ernstig’

Een nieuwe terugroepactie met ademapparaten brengt Philips danig in verlegenheid. Het risico bestaat dat patiënten die aan de beademingsmachines liggen in bepaalde situaties minder zuurstof krijgen. Het gaat om apparaten die vorig jaar ook werden gebruikt bij de behandeling van coronapatiënten. 

 1. Boeren woest om plan intrekken vergunningen: ‘Schandalig’ en ‘uit op burgeroorlog’

  Boeren woest om plan intrekken vergunnin­gen: ‘Schandalig’ en ‘uit op burgeroor­log’

  Het intrekken van vergunningen van boeren die te veel stikstof uitstoten is ‘schandalig’, zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland in een verklaring. Het ontnemen van vergunningen gaat volgens de organisatie nog veel verder dan het verplicht uitkopen van boeren, een plan dat vorige week naar buiten kwam. LTO vindt een voorstel dat het zelf in mei presenteerde beter dan de nu aangedragen opties.
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.