Wereldwijd unicum: Shell moet uitstoot CO2 halveren

UPDATE/VideoShell moet in 2030 de CO2-uitstoot met 45 procent teruggebracht hebben ten opzichte van 2019. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in ‘de klimaatzaak tegen Shell’ die was aangespannen door onder andere Milieudefensie en Greenpeace. Shell verwacht in hoger beroep te gaan.

48 reacties

 • O. Olierook

  1 jaar geleden
  Shell naar Engeland en daar mag wel alles aan Tatasteel doen deze klimaat figuren niets ook tegen KLM niets kan gewoon uitbreiden en ga zo maar door LTN wordt ook al niets aan gedaan de diesels van het vrachtvervoer zijn nog een grotere vervuilingsbron dan alleen Shell en wat te denken van de wereldwijde scheepvaart de klimaatknuffelaars blij en Nederland betaald een godsvermogen voor hun brandstof en alle produkten laten we hopen dat de klimaat activisten niet helemaal los slaan.( ONBETAALBAAR)
 • W.J.M. Kruijtzer

  1 jaar geleden
  Eindelijk! Nu nog zorgen dat het vliegverkeer van en naar Nederland met ruim 45% afneemt. De KLM en andere maatschappijen die vluchten verzorgen van en naar NL kunnen nu actie ondernemen en 'doorgroeien' naar hooguit 50% van de capaciteit van vóór de coronapandemie. Maar belangrijker dan dit allemaal is het probleem van de overbevolking. De bevolkingsgroei moet tot stand worden gebracht.
 • rita hammann

  1 jaar geleden
  Belachelijk Aarde warmt niet op, vreselijk koud laatste tijd- Vroeger was het tropisch hier zeker vanzelf afgekoeld
 • C. van den Boom

  1 jaar geleden
  Van harte proficiat met dit succes, als jullie nog energie over hebben is het misschien ook goed om andere milieu belastende organisaties aan te pakken. Ik denk hier o.a. aan de UEFA. Zij organiseren voetbalfinales tussen een Engelse club en een Spaanse ergens in Polen en zelfs een finale tussen twee Engelse club in Portugal, dat zijn ook zware milieu belastende zaken en dit moet echt aan banden gelegd worden. Succes zodat ook hier de ogen open gaan en mijn kleinkinderen gezond kunnen leven.
 • A.W. Jong

  1 jaar geleden
  Dit gaat alleen maar lukken als de consument wil inleveren. Shell doet al genoeg maar is afhankelijk van de consument.