Volledig scherm
© thinkstock

Werkgevers proberen vaker personeel weg te treiteren

De baas maakt zich vaker schuldig aan getreiter van zijn personeel. Vooral werknemers die terugkeren na een lang ziekbed, moeten het ontgelden.

Dat signaleert Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Dit jaar hebben al 112 mensen aangeklopt voor hulp en advies, tegen 94 mensen in heel 2013. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Deze meldingen zijn nog maar het topje van de ijsberg, vermoedt Bert Kersten, gespecialiseerd jurist arbeidsrecht van Achmea. Volgens hem stappen mensen niet zo snel naar een rechtsbijstandsverzekeraar als het gaat om onschuldige pesterijtjes op het werk. ,,Nee, dan moet er wel echt iets aan de hand zijn,'' legt hij uit. En dat laatste is vooral aan de orde bij bedrijven die financieel zwaar onder druk staan.

Ongunstig werkrooster
Volgens Kersten denkt een baas mogelijk dat hij met treiteren gemakkelijk van een werknemer kan afkomen. Met wat voor pesterijtjes hij dat dan probeert? Een personeelslid wordt bijvoorbeeld alleen nog op ongunstige tijden ingeroosterd, zijn vakantieaanvragen worden bewust afgekeurd op het allerlaatste moment, of hij verliest bepaalde privileges, zoals een laptop of gsm, terwijl andere collega's dat niet overkomt.

,,Het probleem is dat een werknemer tegenwoordig niet snel meer aan een andere baan komt, en dus blijft zitten waar hij zit omdat hij geen kant meer op kan," zegt woordvoerder Caroline Weber van FNV Bondgenoten. Ook de vakbond ziet het aantal meldingen van pesterijen op de werkvloer de laatste tijd oplopen. Een van de verklaringen is de hogere werkdruk. Ouderen lijden het meest onder het pestgedrag, signaleert de bond.