Winkels willen weer open, eventueel met extra maatregelen zoals een coronatoegansbewijs.
Volledig scherm
Winkels willen weer open, eventueel met extra maatregelen zoals een coronatoegansbewijs. © Jeffrey Groeneweg

Winkeliers zijn lockdown zat en sluiten coronatoegangsbewijs niet uit

Winkels zijn bereid om extra maatregelen te nemen, als ze maar open kunnen. Het steekt winkeliers nu dat we het enige land in Europa zijn waar niet geshopt kan worden, stelt brancheorganisatie INretail.

136 reacties

 • Menios Koutsogiorgas

  4 maanden geleden
  Kijk naar onszelf op welk punt ze ons hebben gebracht. We zijn bereid iets te geven om terug te krijgen wat we ze vanaf het begin niet hadden moeten geven: onze vrijheid. Het is zielig...
 • Remco Heus

  4 maanden geleden
  In Duitsland hangen de maatregelen af van 'Het aantal zkhopnames per 100.000 inwoners', op Bundeslandniveau. Wel zo handig nu Omikron een milder ziekteverloop kent, zeker indien men gevaccineerd is. Ik ben wezen kerstshoppen in Keulen en dat is uitstekend bevallen, gezien de omstandigheden. 2G, dus QR-code én ID (dus niet een fraudegevoelig controlevraagje wat je geboortedatum is) werkt. En ja, er raken zeker mensen besmet. Maar zolang het H-getal niet boven de 6,0 komt, kan daar alles.
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. @Marjon Haar, ik ga echt niet iets kopen die door de winkelier bepaald wordt, dat ik verplicht ben om tot een bedrag van 25 euro moet kopen terwijl ik een product koop van 15 euro. Dit is puur de consument een pootje lichten. Trouwens de niet essentiële winkels krijgen of kunnen steun van de overheid krijgen.
 • stevie wonder

  4 maanden geleden
  De overheid doet het dus toch weer op een manier die vooraf natuurlijk al was bedacht. ik ga proberen dan maar expres het omnicron variantje te krijgen.
 • Ayla Van Der Heiden

  4 maanden geleden
  Gewoon ophouden met deze onzin en gifspuiten..