Volledig scherm
PREMIUM
Paul Stamsnijder, merken- en imagodeskundige © Erik van 't Woud

Winst is uit, moraal is in: ‘Bedrijven kunnen zorgen om milieu niet negeren’

Interview merkendeskundigeTien jaar na de financiële crisis zijn winst en aandeelhouderswaarde voor bedrijven niet langer het hoogste goed, de maatschappij eist een positieve bijdrage. Reputatiedeskundige Paul Stamsnijder schreef er een boek over. ,,Moraal is te lang het ondergeschoven kind binnen organisaties geweest.’’

Ja, een jeukwoord is ‘purpose’ (zingeving, bedoeling) wel een beetje, erkent Paul Stamsnijder. Toch is er geen betere titel denkbaar dan Purpose - Het verhaal van de moraal, stelt de oprichter van bureau De Reputatiegroep, dat bedrijven helpt met communicatievraagstukken. ,,Tot voor kort kon je als bedrijf apolitiek zijn, maar tegenwoordig mogen, soms moéten, ze een standpunt innemen.”

  1. Zwaar vuurwerk afgestoken bij protesten van personeel Uniport: ‘Wij pikken dit niet’

    Zwaar vuurwerk afgestoken bij protesten van personeel Uniport: ‘Wij pikken dit niet’

    De toegangspoort van Rotterdam Shortsea Terminals (RST) is vanochtend enige tijd geblokkeerd door het personeel van containeroverslagbedrijf Uniport, dat binnenkort wordt gesloten. Bij de actie is volgens ooggetuigen zwaar vuurwerk afgestoken. Het personeel protesteert tegen een sociaal plan dat Steinweg-Handelsveem, het moederbedrijf van beide ondernemingen, heeft voorgesteld om de ruim tweehonderd werknemers op te vangen.