Volledig scherm
ogo van Ziggo op de gevel van het hoofdkantoor van de TV, internet en telefonieprovider. © ANP

Winst kabelexploitant Ziggo omhoog

Kabelexploitant Ziggo heeft de omzet in het vierde kwartaal van vorig jaar met een kleine 3 procent zien stijgen tot 394 miljoen euro. De nettowinst nam met 12,6 procent toe naar 79,3 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Ziggo liet verder weten dat de overnamegesprekken met grootaandeelhouder Liberty Global nog altijd voortduren. Er zit voortgang in, maar dat wil nog niet zeggen dat het daadwerkelijk tot een overeenkomst zal komen, aldus de onderneming.

Volgens de pas aangetreden topman René Obermann groeit Ziggo in belangrijke marktsegmenten, zoals alles-in-eenpakketten en breedbandinternet. Dat is volgens hem met name te danken aan de investeringen die Ziggo het afgelopen jaar deed om nieuwe klanten te lokken en bestaande vast te houden. Het aantal mensen dat overstapt naar een andere provider, ligt lager dan een jaar eerder.

Dit jaar ligt de nadruk op een verdere groei van de omzet, met name in de mobiele en de zakelijke markt. Ziggo verwacht niet dat er op korte termijn veel zal veranderen aan de sterke concurrentie op de Nederlandse markt en blijft daarom flink investeren in de werving van nieuwe klanten en verbetering van de dienstverlening, met name in de eerste helft van het jaar.

De totale kapitaalinvesteringen komen naar verwachting uit op 370 miljoen euro, tegen 343 miljoen euro in 2013. Daardoor zal het bedrijfsresultaat in 2014 ondanks de hogere inkomsten ongeveer gelijkblijven aan het resultaat van 2013.

  1. Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendrager van de Nederlandse scheepsbouw
    PREMIUM
    Interview

    Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendra­ger van de Nederland­se scheeps­bouw

    Veertig jaar geleden lag de scheepsbouw in Nederland op z’n gat. Het miljardendebacle rond Rijn-Schelde-Verolme (RSV) leek het einde van een tijdperk. Anno nu rolt het ene na het andere bijzondere schip van Nederlandse makelij van de werf. Alle grote RSV-werven bestaan nog en zijn - opvallend genoeg - weer in handen van één onderneming: Damen. Het bedrijf is de vlaggendrager van een maakindustrie die zich opnieuw uitvindt. Een interview met ceo René Berkvens van Damen Shipyards Group.