Volledig scherm
© ABN Amro

Wordt betalen met je horloge of ring de toekomst?

Pinnen met een pinpas is wellicht binnen een paar jaar verleden tijd. Een proef waarbij bankklanten met een horloge, ring of armband kunnen afrekenen, is een groot succes, meldt ABN Amro. 

De bank hield de afgelopen maanden een proef onder 500 klanten die met zogeheten wearables bedragen onder de 25 euro konden afrekenen. Die wearables zijn sieraden of accessoires die precies dezelfde chip bevatten als de pinpas waarmee je contactloos kunt betalen. Door de ring of sleutelhanger voor het betaalapparaat te houden, rekent de klant zijn boodschappen af. 

De eerste resultaten van de proef zijn bemoedigend: maar liefst 78 procent van de ondervraagden kiest voor de wearable als favoriete betaalmiddel. 19 procent geeft de voorkeur aan de pinpas. De klanten doen gemiddeld zo'n zes betalingen per week met hun betaalhorloge of - ring. 

ABN laat weten door te gaan met de proef, om te onderzoeken of er nog andere opties toegevoegd kunnen worden. Volgens de bank geven klanten aan dat ze best hogere bedragen contactloos willen afrekenen, in combinatie met een pincode.

De bank is niet de eerste die experimenteert met wearables. De Australische Bankwest zou een ring ter beschikking hebben gesteld aan zijn ruim 1 miljoen klanten.