Zo reageert Nederland op de persconferentie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’

reactiesNa een winterslaap van ruim vijf weken gaat Nederland vanaf morgen bijna helemaal van het slot. De culturele sector mag onder voorwaarden weer open, net als restaurants en cafés. Ook mogen evenementen onder strenge voorwaarden weer worden gehouden. Waar horecaondernemers in jubelstemming verkeren, overheerst in de evenementensector diepe teleurstelling. ,,Met verbijstering hebben wij naar deze schertsvertoning gekeken.”

77 reacties

 • Mieneke Kok

  5 maanden geleden
  @ van Leeuwen. Weet u Alles wat de overheid doet is strategisch. Van alle kanten zijn er tegengeluiden. Nog niet alles open. Maar de ic bezettingen op opnames zijn te behandelen.En ja, ik weet het. Daar is ook nog uitgestelde zorg. Whala opeens een artikel over de mensen die thuis met corona zijn behandeld. Een reden. Overheid denkt hiermee. Dat elke maatregel die zij hebben genomen. Gerechtvaardigd is. Maar is dat zo. Niet alle leed is namelijk zichtbaar.
 • van Leeuwen

  5 maanden geleden
  en maar pushen wat betreft vaccineren en qr code, terwijl er allang wetenschappelijk is bewezen dat beide niet aan de verwachtingen en ons beloofde oplossing voldoet. de verkorte termijn van qr code is bij velen nog niet geland, strak 6.000.000 ongevaccineerden omdat de groene vink niet meer geldig is. Kan opgelost worden, volgens onze MP. Mark Rutte, door je booster te halen! Mark Rutte , hoezo geen dwang of drang? !!! U bent in mijn achting gedaald, van mij geen VVD meer!
 • C.F. Luijsterburg

  5 maanden geleden
  Wat natuurlijk te verwachten was wordt weer werkelijkheid. Door de blunders van het vorige kabinet en dan met name Hugo de Jonge is na de vertraging van de vacinatiecampagne en boostercampagne de gemeenschap weer de dupe dat er niet verder versoepeld kan worden. Houdt op met die onzin van het toegangsbewijs, teugels laten vieren en die andere onzinnige maatregelen die nooit hun effectiviteit hebben aangetoond en geef Nederland zijn vrijheid terug. Rutte toon lef en blijf niet huichelen!!!
 • Stephan Veldhuijsen

  5 maanden geleden
  De echte reden waarom het kabinet nog niet alles volledig loslaat.... 2G ligt nog niet in de gereedschapskist. Zodra dat rond is, alle bezwaren ten spijt, durft zij de teugels echt te laten vieren.
 • de Kooker

  5 maanden geleden
  @Stephan Veldhuijsen. Ik citeer: de politie krijgt daarnaast steeds meer tools". De politie kan als het aan mij ligt niet genoeg 'tools' krijgen om de asocialen aan te pakken.
 1. LIVE | GGD’s sluiten testlocaties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests
  CORONAVIRUS

  LIVE | GGD’s sluiten testloca­ties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests

  Het RIVM meldde zondag 75.199 nieuwe besmettingen over de afgelopen 24 uur. Dat is een nieuw dagrecord sinds de coronapandemie begon. Het aantal nieuwe coronagevallen loopt sneller op dan de systemen kunnen registreren. En test- en vaccinatielocaties in Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam zijn uit voorzorg gesloten vanwege de verwachte storm Corrie.Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.