Luchthaven Schiphol.
Volledig scherm
Luchthaven Schiphol. © Hollandse Hoogte / Marco van Middelkoop luchtfotografie

Zorgen om vergunning Schiphol vanwege stikstofregels: ‘Mogelijk minder vluchten’

Er moet behoorlijk wat gebeuren voordat Schiphol een geldige natuurvergunning krijgt voor de neerslag van stikstof. Dat kan dat tot grote problemen leiden. Dat zeggen betrokkenen na een bericht van de NOS. Bronnen bevestigen dat er stevige ingrepen nodig zijn om ervoor te zorgen dat Schiphol kan blijven draaien.

 1. Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’
  reacties

  Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’

  Het einde van de harde lockdown is na een onstuimige periode eindelijk in zicht. Winkels en contactberoepen kunnen weer de deuren openen en studenten mogen weer de schoolbanken in. Bij ondernemers in de cultuursector overheerst het onbegrip: zij blijven de komende anderhalve week nog gesloten. De reacties op de persconferentie zijn dan ook wisselend. ,,Ik vraag me ook af waar het verstand van het kabinet is gebleven.”
 2. Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

  Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

  De inflatie is in december opgelopen naar 5,7 procent op jaarbasis, het hoogste niveau in bijna 40 jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de cijfers naar buiten bracht, zorgden met name de hogere voedings- en energieprijzen ervoor dat de inflatie verder is opgelopen. In november werd nog een inflatie van 5,2 procent gemeten, toen ook al het hoogste niveau in bijna 40 jaar. In augustus 1982 stegen de prijzen gemiddeld met 5,9 procent op jaarbasis.