Verse vis in groothandel Makro.
Volledig scherm
PREMIUM
Verse vis in groothandel Makro. © Makro

Zorgen over bloedende groothandel Makro: ‘Het is een winkel van gisteren’

Vakbond FNV maakt zich zorgen over de Nederlandse tak van Makro, na het faillissement van de Belgische supermarkten en de overname van de Belgische groothandels door Sligro. De keten, met tal van vestigingen, schrijft in Nederland al jarenlang rode cijfers.

33 reacties

 • Xander Hyndycz

  1 week geleden
  Ik woon om de hoek bij een Makro, kom er als ZZP’er een aantal maal per jaar. Tanken is er goedkoop en er wordt ook volop getankt maar in de winkel is het minder druk dan pakweg een jaar of 10-15 geleden. Het horeca gedeelte is hier echt opgefrist maar de rest vs winkel oogt wat gedateerd. Ook het vinden van een medewerker op de werkvloer voor hulp bij vragen is minder makkelijk geworden….
 • jan van Blitterswijk

  1 week geleden
  Makro, Hanos en Sligro zijn grootwinkelsupers uitsluitend voor de grote steden en directe omgeving. Wat mij de laatste jaren is opgevallen is dat je nagenoeg zelden een bestelwagen van de Makro tegenkomt. Rekenen zij bestelkosten? Wat de prijsstelling aangaat is het wel interessant om de prijs van een anderhalf ons wegend kogelbiefstukje en een glas rode tafelwijn af te zetten tot de prijs welke doorgaans op een doorsnee menukaart staan vermeld. Namelijk 8 maal over de top.
 • A Ommerth

  1 week geleden
  Makro is duurder dan de gewone Dirk bv. Soms hebben ze een leuke aanbieding maar dan moet je het ook goed controleren. Vakken volledig leeg , handbare producten zijn er vaak niet meer. Kleding , vooral dames en kinderen, is een flop. Personeel vind je ook nergens om vragen aan te stellen. Vroeger stonden we in de rij om naar binnen te gaan en nu is de winkel leeg en zie je veel meer particulieren snuffelen maar die komen ook vaak van een koude kermis thuis. Is over ,zijn te laat voor actie nog.
 • Piet Nijboer

  2 weken geleden
  Kom er al jaren, voor vlees,vis kantoor en kantine producten .nog nooit problemen gehad net personeel. Mijn groothandel
 • gerhard jullens

  2 weken geleden
  Er lopen teveel managers rond en het personeel zit aan de koffie of lopen rondjes.Snel te winkelen lukt ook niet aangezien het product steeds verranderd van plaats