Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

'Zorgpolis niet volledig,
consument weer de dupe'

Consumenten moeten ook dit jaar op basis van onvolledige informatie een zorgpolis kiezen voor volgend jaar. De reden: de grote zorgverzekeraars hebben de contracten met ziekenhuizen niet op tijd afgesloten. Dat zegt de Consumentenbond.

Zorgverzekeraars moesten uiterlijk 12 november hun premies voor volgend jaar publiceren en de nieuwe polissen aan hun klanten sturen. Bij veel polissen is de vergoeding beperkt als de verzekeraar geen contract heeft met de zorginstantie. Dat moeten verzekerden volgens de bond dus wel vooraf weten.

,,Dat zorgverzekeraars weer hun zaakjes niet op tijd op orde hebben, is ronduit teleurstellend. Wij pleiten er al jaren voor dat tegelijkertijd met de bekendmaking van de nieuwe premies, ook de contractering tussen zorgverzekeraars en zorgverleners afgerond is," reageert directeur Bart Combée van de Consumentenbond.

Van de vier grote verzekeraars hebben CZ en Menzis inmiddels laten weten dat ze de ziekenhuiszorg 100 procent zullen vergoeden, ook al zijn nog niet alle contracten afgesloten. VGZ en Zilveren Kruis hebben die toezegging nog niet gedaan.