Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Zwarte lijst van de Belastingdienst is ongekend schandaal

ColumnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

28 reacties

 • Nikos Smith

  1 maand geleden
  Het meest wrange is dat de slachtoffers van de toeslagenaffaire, bij de wijkteams zijn geparkeerd. Als er nu iets foutgaat is jeugdzorg de schuld. Want de tóch al overbelaste jeugdzorg kan dit niet aan. Maar krijgen wel vragen over de toegezegde miljoenen. Zonder mandaat geen geld en de belastingdienst geeft niet thuis. De jeugdzorg wordt klaargestoomd voor de volgende reorganisatie en bezuinigingsronde. De politiek en belastingdienst lossen zelf niks op. Die zijn met reces en zitten rond de g
 • els cazemier

  1 maand geleden
  Of het nou de belastingen betreft of de toeslagen, met de verkeerde achternaam ben je de sigaar... Want daar gaan ze op af.
 • Dolly J. de Groot

  1 maand geleden
  Dolly J. de Groot Oordelen en vooroordelen bestaan al jaren en jarenlang. En, oordelen en vooroordelen blijven altijd bestaan.
 • j klaassen

  1 maand geleden
  Het is bij alle overheidsinstanties een puinhoop. Visieloos kapot bezuinig en waarom? Geen enkele reden voor behalve het bezuinigen om het bezuinigen. Het ergste is dat de man die hier verantwoordelijk voor is en daarvoor ook is weg gestuurd ons nog eens 4 jaar gaat verblijden met zijn geweldig leiderschap. Ongelofelijk dat we na openbaring van alle puinhopen dezelfde coalitie terug krijgen.
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder @Hazzevanger: ik heb zelfs situaties meegemaakt dat de opvangorganisatie namens belanghebbenden de toeslag aanvroeg met d3 DiGiD van de betrokkene. Dat is spelen met vuur. De mogelijkheid dat de organisatie over de scheef gaat is reëel. Een voormalige directeur van zo’n organisatie schuilt nu in Turkije en geniet van zijn geld. Maar de ouders worden door de belastingdienst aangesproken omdat zij de aanvraag hebben ingediend op papier.