Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de robotarm-lift, de nieuwste uitvinding waarmee Lift-Emotion uit Meppel de markt van exclusieve liften bestormt. © Lift Emotion

Zwevende robotlift voor de rijken der aarde komt uit Nederland

Lift Emotion bouwt exclusieve liften voor voor luxe jachten, maar ook veerboten, cruiseschepen en de duurste huizen ter wereld. Nu bestormt het bedrijf uit Meppel de wereld met een heel bijzondere, eigen uitvinding: een lift die zweeft aan een robotarm. 

Nee, hij heeft zelf geen lift in zijn huis. En hij rijdt in een heel gewone VW Golf. Maar Mike Brandt van Lift Emotion l weet precies wat de allerrijkste eigenaren van luxe jachten, de snelste ferry’s, grootste cruiseschepen en duurste huizen van de wereld willen. Zijn liften hebben een vanafprijs die hij niet eens wil noemen. ,,Een woningbouwvereniging zul je bij ons niet snel boodschappen zien doen.”

,,We zijn een heel specialistisch bedrijf”, zegt Mike Brandt, die met Kampenaar Eef Kwakkel in 2007 Lift Emotion begon en de wereld veroverde. De exclusieve klandizie-teller stond niet helemaal op nul; Lift Emotion ontstond uit een failliete voorganger en een plukje uit de oude orderportefeuille namen Brandt en Kwakkel mee. ,,Dat zorgde ervoor dat we al wat klanten hadden.” Daarna ging het snel.   

  1. Zwaar vuurwerk afgestoken bij protesten van personeel Uniport: ‘Wij pikken dit niet’

    Zwaar vuurwerk afgestoken bij protesten van personeel Uniport: ‘Wij pikken dit niet’

    De toegangspoort van Rotterdam Shortsea Terminals (RST) is vanochtend enige tijd geblokkeerd door het personeel van containeroverslagbedrijf Uniport, dat binnenkort wordt gesloten. Bij de actie is volgens ooggetuigen zwaar vuurwerk afgestoken. Het personeel protesteert tegen een sociaal plan dat Steinweg-Handelsveem, het moederbedrijf van beide ondernemingen, heeft voorgesteld om de ruim tweehonderd werknemers op te vangen.