Volledig scherm
Snelfietsroute aan de oostkant van Wageningen. © Herman Stöver

Aanleg snelfietsroute door Bennekom begint over een jaar

BENNEKOM - De bouw van het eerste deel van de snelfietsroute van Ede naar Wageningen start eind 2020, begin 2021. 

Het gaat om het tracé dat door Bennekom loopt: Edeseweg, centrum Bennekom, Kerkhoflaan. Dat verklaarde de Edese wethouder Peter de Pater naar aanleiding van vragen van gemeenteraadslid Pieter Kool (SGP). Kool vroeg zich onder meer af wat de status van de aanleg van de snelfietsroute is. 

Aansluiting naar Wageningen

Later in 2021 gaat het, als alles goed gaat, vervolgens verder met de aansluiting richting Wageningen (via de Bovenweg) en de aanleg van het eerste deel vanuit Ede-centrum. Dat laatste hangt volgens de wethouder samen met de nieuwbouw van station Ede-Wageningen.

De plannen worden op dit moment uitgewerkt. De Pater vertelde ook dat de eerste gesprekken over de aankoop van grond voor de route zijn gevoerd. Ook wordt er gesproken met bewoners langs de route en (belangen-)organisaties uit het dorp, zoals de Dorpsraad en de winkeliersvereniging. 

Grintweg

De Pater gaat er vanuit dat het Wageningse deel over de Grintweg gaat, ondanks de weerstand van ondernemers langs die weg. ,,Ik heb gehoord dat daar goede gesprekken zijn gevoerd. Ook heeft Wageningen geld gereserveerd voor de ombouw van die weg tot snelfietsroute.

In samenwerking met indebuurt Ede