Volledig scherm
PREMIUM
Beeldhouwer Cees van de Beukering tussen zijn beelden. © Herman Stöver

Beeldhouwer Cees van Beukering: 'Het vrouwenlichaam is een dankbaar onderwerp'

BENNEKOM/ EDE - Sinds Cees van Beukering begon met beeldhouwen maakt hij al vrouwfiguren. "Bij de Grieken was het vrouwenlichaam ook een dankbaar onderwerp. Het leent zich goed voor het uitdrukken van bepaalde gevoelens of ideeën", zegt de Bennekommer. 

In de Cultura Galerie in Ede exposeert Cees van Beukering beelden van vrouwfiguren. ,,Het spel met de steen is soms een heel gevecht.’’ Naast vrouwfiguren in allerlei verschillende houdingen maakt Van Beukering ook abstracte beelden, die er bijna koraal- of fossielachtig uitzien. 

Elk beeld eigen verhaal

Al zijn beelden vertellen volgens de Bennekommer een verhaal. ,,Aan de ene kant gaat het om universele thema's en aan de andere kant ook over mijn persoonlijke leven. Vaak raken mensen geboeid door wat ze in het steen zien. Sommigen komen heel dichtbij van wat ik erin wilde leggen. Dat hebben ze dan goed gezien of aangevoeld.’’ 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede