Volledig scherm
Ter illustratie: de Santa Run in Houten. © William Hoogteyling

Bennekom krijgt zijn eerste Santa Run

BENNEKOM - Honderden kerstmannen rennen zaterdagmorgen 14 december door het centrum van Bennekom. Tenminste, dat gebeurt als het aan de lokale Rotary Club ligt, want die houden dan voor het eerst een Santa Run.

Een Santa Run is een prestatieloop waarbij de deelnemers verkleed als kerstman een parcours al wandelend of hardlopend afleggen voor het goede doel. De route die wordt uitgezet, heeft een lengte van 3,5 kilometer. Iedereen kan meedoen, ook kinderwagens en rollators zijn welkom. Het gaat de Rotary vooral om de gezelligheid en het goede doel.

Goede doelen steunen

Een Santa Run is niet nieuw. Meer afdelingen van serviceclub Rotary organiseren al zo'n Santa Run. De eerste was in 2008 in Gorinchem. Daarna volgde er meer. Afgelopen jaar werden in 52 plaatsen een Santa Run gehouden. De totale opbrengst was 400.000 euro. Daarmee werden meer dan 100 goede doelen gesteund. 

Wie mee wil doen in Bennekom, betaalt 10 euro. Voor kinderen kost deelname 7,50 euro. Het kerstmannenpak met baard mag je houden. De Santa Run start om 11.00 uur. Om 10.30 uur is er een warming-up met alle kerstmannen.

Inschrijven kan via de Rotary in Bennekom. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede