Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © BSR Agency

Bewoner van verpleeghuis in Lunteren besmet met corona

LUNTEREN - Een bewoner van verpleeghuis De Honskamp in Lunteren is positief getest op het coronavirus. Een paar andere bewoners van de afdeling zijn ook ziek of hebben verkoudheidsklachten.

De Honskamp is een verpleeghuis voor mensen met dementie. De bewoners leven in woongroepen, drie per afdeling. Op de afdeling waar de coronapatiënt woont, leven twintig mensen.

Op eigen kamer

De bewoner is nadat deze klachten kreeg, direct op de eigen kamer gelegd en heeft geen contact meer gehad met andere bewoners, meldt Opella, de zorgorganisatie waaronder De Honskamp valt. ,,We werken helemaal volgens de richtlijnen van het RIVM en hebben continu overleg met de GGD’’, vertelt een woordvoerder van Opella. 

Dat betekent dat alle bewoners van de afdeling van de patiënt nu op hun eigen kamer verblijven met als doel besmetting te voorkomen. ,,Een aantal bewoners is daartoe niet in staat. Zij mogen op de eigen huiskamer rondlopen. Alle bewoners worden nauwlettend in de gaten gehouden op ziekteverschijnselen.’’

Thuis blijven

De medewerkers die op deze afdeling werken, hebben geen contact meer met collega's van andere teams. Als deze zorgverleners klachten hebben als hoesten, verkoudheid of koorts, moeten zij thuis blijven. Er wordt volgens Opella met beschermende middelen gewerkt om ervoor te zorgen dat verdere verspreiding wordt voorkomen.

In samenwerking met indebuurt Ede