Ter illustratie: edelhert op de Hoge Veluwe.
Volledig scherm
Ter illustratie: edelhert op de Hoge Veluwe. © ANP

Bezoekers kunnen weer 's avonds naar Nationaal Park De Hoge Veluwe

OTTERLO - De zo gemiste avondopenstelling van Nationale Park De Hoge Veluwe is weer terug. Sinds deze vrijdag zijn de entrees bij Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen weer open van 08.00 tot 21.00 uur. 

De Hoge Veluwe - met ruim 5.400 hectare aan bossen, heide, zandverstuivingen en open vlaktes - mocht open blijven tijdens de coronacrisis. Maar het park zag wel zijn bezoekersaantallen fors teruglopen. 

En dus ook zijn inkomsten, want het park leeft grotendeels van de entreegelden. Bezoekers dragen in belangrijke mate bij aan de instandhouding van het park. Het gaat om 85 procent van de inkomsten van Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Maatregelen versoepelt

Horeca, Museonder en het Kröller-Müllermuseum moesten hun deuren sluiten. De openingstijden van het park werden beperkt. Maar nu de maatregelen tegen corona versoepeld worden, gaan de faciliteiten in het park stap voor stap weer open. 

Wandelaars en fietsers zijn van harte welkom, maar er geldt op de fietspaden nog wel eenrichtingsverkeer. Op autowegen mag niet worden gefietst. De fietsroutes staan nu met borden aangegeven. 

Wat te eten en drinken kopen

Bezoekers kunnen ook weer wat te eten en drinken kopen in het park. De Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en Theehuis De Kemperberg zijn in gebruik genomen als afhaallocatie voor kleine versnaperingen. 

Daarnaast kunnen bezoekers van het Park picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten in het Park Paviljoen kopen. 

Ook de Parkwinkel is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. Het Parkrestaurant en het Museonder gaan weer open per 1 juni. De camping per 1 juli.

In samenwerking met indebuurt Ede