Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bizarre achtervolging: politie pakt chauffeur op die al rijdend en filmend lachgas gebruikt

Met lachgas op door de stad rijden, achtervolgd worden door de politie en die achtervolging ook nog eens al rijdend filmen. Het gebeurde vorige week in het Gelderse Ede, maakte de politie vandaag bekend. Agenten sloegen de 23-jarige man in de boeien.

Het bizarre voorval deed zich afgelopen donderdag al voor, maar vandaag pas bracht de politie het nieuws naar buiten. 

De chauffeur had bijna een aanrijding veroorzaakt, waarna iemand een melding deed bij de politie. Agenten gingen direct op de melding af, en zagen even later de man rijden. Zij gaven hem een stopteken, maar dit werd genegeerd. De man reed door en probeerde onder andere door over de stoep te rijden de politie af te schudden.  Ondertussen hield hij ook nog zijn telefoon vast om de achtervolging te filmen.

Inhaleren

Na een minutenlange achtervolging stopte de man. ,,Blijkbaar had hij weer lachgas nodig’’, aldus de politie. Want terwijl agenten in de politieauto naast zijn auto stonden, inhaleerde de verdachte twee nieuwe ballonnen, om vervolgens weer op te trekken. 

Vlak daarna werd hem de weg geblokkeerd door andere agenten die ook op de melding waren afgekomen. Maar ook die blokkade hield de man niet tegen: hij stuurde zijn auto om de politieauto heen om vervolgens via de stoep , over verschillende fietspaden en met gedoofde lichten, weer aan de politie te ontsnappen. 

Uiteindelijk stopte de man uit zichzelf met rijden. Agenten moesten zijn ruit intikken om hem aan te kunnen houden. De man lag met een ballon tussen zijn lippen in de auto en reageerde niet. De man werd aangehouden. In totaal lagen in de auto 22 gebruikte ballonnen. 

In samenwerking met indebuurt Ede