Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

‘Brandweerlieden die op kazerne Ede-centrum werken trekken het niet meer’

EDE - De werkdruk onder brandweerlieden van de post Ede-centrum is veel te hoog. Verandering van werkwijze in Ede moet zorgen voor meer lucht. Sluiting van de kazerne Stadspoort is daarbij onvermijdelijk, aldus de brandweer Gelderland-Midden.

De grens van wat volgens de Arbeidstijdenwet kan en mag is bereikt. ,,En eigenlijk zijn we die grens al over. De mensen die op de kazerne Ede-centrum werken, trekken het niet meer”, zegt directeur Anton Slofstra van de brandweer Gelderland-Midden.

De brandweermannen zijn nu om de drie weken een week lang dag en nacht verplicht oproepbaar en hebben de verplichting om binnen 2 minuten van de kazerne te wonen. Volgens Slofstra is deze constructie ‘niet meer van deze tijd’. 

 ,,We krijgen vacatures niet ingevuld, omdat weinig brandweerlieden in zo’n beperkt woongebied willen wonen. Daarom moet er iets veranderen aan de werkwijze om de werkdruk te verlagen.” 

Anton Slofstra, directeur brandweer Gelderland-Midden
Volledig scherm
Anton Slofstra, directeur brandweer Gelderland-Midden © Brandweer Gelderland-Midden

De veiligheid van burgers is nooit in het gedrang geweest. ,,Wel geven we onze collega’s onvoldoende rust, met risico op overbelasting. Daarom is nu gekozen voor 24-uursdiensten met meer mensen. Sluiting van de kazerne Stadspoort, hoe pijnlijk ook, is daarbij onvermijdelijk.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede