Volledig scherm
Een parkeerplaats voor zwangere vrouwen in België. © Persgroep

Bredere parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen, goed plan?

pollEen speciale, bredere parkeerplaats voor zwangere vrouwen, zodat ze makkelijker in en uit de auto kunnen stappen. Dat is een plan waar GemeenteBelangen in Ede aan denkt. Is dat een goed idee of overdreven? 

Poll

Zwangere vrouwen verdienen een bredere parkeerplaats

  • Ja, een sympathiek idee om het zwangere vrouwen makkelijker te maken (22%)
  • Nee, dan kun je voor iedereen wel een uitzondering gaan maken (36%)
  • Parkeervakken zijn voor veel gebruikers te smal, er moeten meer brede parkeerplaatsen komen (42%)
359 stemmen

In of uit je auto komen lastig als je zwanger bent? Als het aan GemeenteBelangen Ede ligt, komen er speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen op het Kuiperplein. ,,Als proef’’, zegt raadslid Henk Righolt. Hij heeft er een verzoek voor ingediend bij het gemeentebestuur.

Herinrichting Kuiperplein

Komend voorjaar begint de herinrichting van het Kuiperplein. ,,Dan moet het mogelijk zijn om een paar bredere parkeerplaatsen aan te leggen voor deze doelgroep. Voorzien van een bord met daarop een P en een zwangere vrouw. Uiteraard moet er wel gewoon betaald worden voor deze parkeerplaats’’, zegt Righolt.

Ouders van Nu pleit ervoor

Uit onderzoek van het platform Ouders van Nu onder 5000 aanstaande moeders blijkt dat 82 procent van de zwangere vrouwen moeite heeft met in- en uitstappen van een auto, omdat de parkeerplaatsen vaak te smal zijn. Ouders van Nu pleit daarom voor speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen. In Nederland zijn die er nog nauwelijks. Doetinchem heeft onlangs besloten om een paar van zulke brede plekken aan te leggen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede