De monumentale beuken langs de Sysseltse Laan.
Volledig scherm
PREMIUM
De monumentale beuken langs de Sysseltse Laan. © Herman Stöver

Buurt staat op tegen kap monumentale beuken op kazerneterreinen in Ede

EDE - Een rij van 64 monumentale uit 1950 stammende beuken langs de Sysseltse Laan op de Edese kazerneterreinen wacht binnen enkele maanden de kettingzaag. Volgens de gemeente Ede staan daar veel ongezonde bomen, maar gaan ook de gezonde bomen tegen de vlakte. 

2 reacties

 • Alet Leeuwen

  2 weken geleden
  De beuken in de laan die gekapt worden zijn dood of op sterven na dood, een zieltogend boeltje. Ik heb deze bomen de laatste 10/15 jaar achteruit zien gaan. Het is goed dat er nu een beheerplannen is en dat dit deel van de laan weer in volle glorie wordt hersteld.
 • Alet Leeuwen

  3 weken geleden
  De bomen op het deel van de laan dat gekapt wordt, is er slecht aan toe. Veel bomen zijn al dood, andere op sterven na dood. Het is een treurig en zieltogend stukje, van wat eens een mooie laan was. Ik wandel hier al dertig jaar elke dag, en heb deze bomen de laatste 10-15 jaar achteruit zien gaan. Niets doen betekent, dat er straks alleen nog maar kale plekken en stompjes staan. Daarom ben ik blij met het beheerplan, dat had al veel eerder moeten gebeuren. Alet ban Leeuwen, Omwonende
 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland