Volledig scherm
© Eigen foto

Cedric betekende veel voor het Edese verenigingsleven

Verleden levenAl was hij klein van stuk, je kon niet om Cedric Moulton (1949-2019) heen. Hij heeft veel betekend voor het Edese verenigingsleven. Hij overleed na een kort ziekbed, op 70-jarige leeftijd.

De vader van Cedric (Ced) Moulton was een Engelse bevrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Ede leerde hij de Nederlandse moeder van Ced kennen. Ze trouwen en gaan in Engeland wonen. Hier wordt Ced geboren. Maar zijn moeder heeft heimwee en de familie (naast Ced zijn er nog drie kinderen) verhuist definitief naar Nederland.

Het herdenken van de bevrijding van Ede was hem heilig

Clifford werkt voor de spoorwegen. Ced heeft veel respect voor zijn vader. Na het overlijden van zijn vader zet hij diens initiatief, het jaarlijks herdenken van de bevrijding van de gemeente Ede, voort. Daarbij is en blijft de juiste datum en tijd, 17 april om 11.00 uur, heilig

De kennis en bestuurlijke kwaliteiten van Ced worden erg gewaardeerd. Ced neemt veel initiatieven, is een graag geziene organisator en kan het met iedereen goed vinden. Eigenlijk is iedereen enthousiast over de kleine man met zijn grote humor. Hij weet de aandacht naar zich toe te trekken en is regelmatig de gangmaker. Maar de Edenaar is ook bescheiden.

Actief in het verenigingsleven

Naast zijn werk bij de Nuon waar hij gasleidingen aanlegt en installaties repareert, is hij actief bij een biljartclub, een voetbalclub en een buurtvereniging. Ook wordt hij zeer actief bij het Platform Militaire Historie Ede. Hoewel thuis de tv altijd staat afgesteld op een Engelse zender, heeft Ced zijn hart verloren aan Ede en gaat hij er niet meer weg. Hij trouwt, krijgt een zoon en een dochter, maar scheidt in de jaren 90. Acht jaar later ontmoet hij zijn huidige partner.

In 2018 krijgt Ced reuma. Ced laat de moed niet zakken en probeert de stemming erin te houden, ook als hij medio 2019 geheel onverwacht kanker blijkt te hebben. Na een half jaar moet hij het opgeven. Meer dan driehonderd mensen zijn bij zijn uitvaart.

In samenwerking met indebuurt Ede