Chinook-helikopter met 10 man aan boord maakt voorzorgslanding op Wekeromse Zand: ‘Alsof het gele lampje van je auto gaat branden’

updateWEKEROM - Een Chinook-helikopter heeft donderdagmiddag een noodlanding gemaakt op het Wekeromse Zand in Wekerom. De defensiehelikopter was aan het oefenen met drie andere Chinooks in de omgeving. Rond 13.30 uur kondigde zich via meldingen een technisch probleem aan het toestel aan. Reden voor de vliegers om het toestel neer te zetten.

2 reacties

  • Jan Sint Nicolaas

    2 maanden geleden
    Ik begrijp dit niet: als je als journalist een deskundige vraagt om uitleg, in dit geval over de voorzorgslanding, waarom volhard je dan in je fout dat het om een noodlanding zou gaan? In de kop is het dan een voorzorgslanding, maar verderop weer een noodlanding. Terwijl er een duidelijk verschil is: bij een noodlanding is sprake van een acute noodsituatie. Een voorzorgslanding maak je als je signalen krijgt die kunnen leiden tot een noodsituatie. En die wil je vóór zijn. Is het zo duidelijk?
  • van Bergen

    2 maanden geleden
    Het ding heeft de stroomlijn van een vrachtwagen, maar is heel veilig. Als er een motor van de Chinook uitvalt, blijven beide, tegengesteld aan elkaar draaiende rotoren draaien, omdat deze middels een cardan met elkaar verbonden zijn. Alleen de aandrijvende kracht is dan gehalveerd, maar meer dan voldoende om ergens een rustig plekje uit te zoeken om de CH47 neer te zetten. Een prachtig ontwerp . .

In samenwerking met indebuurt Ede