Scherpenzeel houdt op te bestaan als zelfstandige gemeente. Volgens Gedeputeerde Staten van Gelderland moet de gemeente per 1 januari 2023 samengevoegd worden met Barneveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Scherpenzeel houdt op te bestaan als zelfstandige gemeente. Volgens Gedeputeerde Staten van Gelderland moet de gemeente per 1 januari 2023 samengevoegd worden met Barneveld. © Saskia Berdenis van Berlekom

De fusie lijkt er nu écht aan te komen: Scherpenzeel is verontwaardigd, Barneveld blij met duidelijkheid

Scherpenzeel is ‘zeer verontwaardigd’ over de definitieve keuze van Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland voor samenvoeging van de gemeenten Barneveld en Scherpenzeel. Barneveld is blij met de heldere uitspraak.

1 reactie

 • AG List

  2 weken geleden
  Allemaal theater met GS in de hoofdrol. Alles is van tevoren al bekokstoofd en de burger moet maar geloven dat alles eerlijk en transparant is verlopen. Ook burgemeester De Vries, voorstander van samenvoeging, is enkel en alleen maar aangesteld om de door GS opgelegde fusie er doorheen te loodsen. De meerderheid van de inwoners is voorstander van zelfstandigheid maar hun mening geldt niet. Fijn democratie leven wij in!

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Jeugdwerker Rania probeert rust te bewaren vanaf haar scooter
  Play

  Jeugdwer­ker Rania probeert rust te bewaren vanaf haar scooter

 2. Argentijnen vechten tegen gigantische bosbranden
  Play

  Argentij­nen vechten tegen giganti­sche bosbranden