De Heus uit Ede bouwt fabriek in Ghana

EDE/ TEMA - Koudijs Ghana, onderdeel van Royal De Heus uit Ede, is woensdag begonnen met de bouw van haar eerste mengvoederfabriek in West-Afrika. De fabriek met een productiecapaciteit van 90.000 ton per jaar verrijst in de Ghanese stad Tema.

De start van de bouw werd bijgewoond door de Nederlandse minister van LandbouwCarola Schouten, de Ghanese minister Nurah Gyiele en de Nederlandse ambassadeur Ron Strikker. 

General Manager Hugo Visscher zei dat de bouw van deze fabriek de strategie van Royal De Heus onderstreept. 

Koudijs wil haar kennis van veevoer en gezonde veehouderij overbrengen naar die landen met een groeiende behoefte aan veehouderijproducten. Visscher: ,,Wij geloven sterk in de combinatie van wereldwijde kennis en lokale aanwezigheid. Het lokaal delen van kennis draagt bij aan de verdere professionalisering van onze klanten en daarmee ook aan die van de lokale en regionale economie.”

Vertrouwen in Ghanese economie

Koen de Heus, CEO van Royal De Heus: ,,De Heus toont zo vertrouwen in de Ghanese economie in het algemeen en in viskwekers en veehouders in het bijzonder.” Minister Carola Schouten plantte een boom als openingshandeling. De Heus is actief in meer dan 75 landen en telt meer dan 6.000 werknemers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Ede.

Volledig scherm
Minister Carola Schouten bij de toekomstige fabriek van De Heus in Ghana © De Heus
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede