Volledig scherm
Tekening van het Energiehotel DP6 architectuurstudio. © DP6 architectuurstudio

Drie bezwaren tegen Energiehotel bij Pathé in Ede

EDE - Er zijn drie bezwaren ingediend bij de gemeente Ede tegen de komst van het zogeheten Energiehotel naast bioscoop Pathé in de wijk Rietkampen. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente.

Onlangs bracht Gerben Kuipers zijn plannen voor het hotel naar buiten. Belanghebbenden konden tot en met 31 juli bezwaar maken tegen het ontwerp-bestemmingsplan dat het college van burgemeester en wethouders ter inzage had gelegd. 

Parkeren en routes naar hotel

De drie ingediende bezwaren hebben betrekking op parkeren en de verkeersroutes van en naar het hotel, de hoogte en positie van het gebouw, het aantal hotelkamers, de onderbouwing van het plan en de stikstofproblematiek.

De woordvoerder verwacht niet dat de bezwaren invloed hebben op de komst van het hotel: ,,Omdat we grotendeels binnen het huidige bestemmingsplan blijven - alleen de exacte locatie en de vorm zijn ten behoeve van de omgeving gewijzigd - gaan we er van uit dat er nu al een hotel gebouwd kan worden met de voorgenomen capaciteit.’’

Braakliggend terrein naast bioscoop

De gemeenteraad moet het bestemmingsplan nog goedkeuren. Dat gebeurt hoogstwaarschijnlijk in september. Daarna kunnen eventuele bezwaarmakers nog naar de rechter stappen.

Het Energiehotel, dat komt te liggen op het braakliggend terrein naast Pathé, krijgt 122 kamers. Het hotel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo wordt er via de luifels voor de ramen groene energie opgewekt. Dat gebeurt door zonnepanelen als luifels te gebruiken. Deze innovatieve manier van energie opwekken is nieuw voor Ede. Bezoekers van het hotel die weinig energie gebruiken tijdens hun verblijf, krijgen korting. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede