Volledig scherm
De tunnel onder de A12 is al meer dan een jaar klaar. De Parklaan die erdoor moet lopen, wacht nog op uitvoering. © Herman Stöver

Ede kan beginnen met aanleg Parklaan, maar wel met aanpassingen

EDE- Het heeft even geduurd, maar de Parklaan in Ede kan worden aangelegd. De weg vormt een rechtstreekse verbinding tussen de afslag Wageningen van de A12 en de N224 bij de kazerneterreinen.

Milieuclubs hadden grote bezwaren tegen de Parklaan en waren al meer dan een jaar geleden naar de Raad van State gestapt.

Die heeft nog geen uitspraak gedaan, omdat er een zaak lag over stikstofdepositie bij het Europese Hof. Daarom is de gemeente Ede in gesprek gegaan met de Samenwerkende Milieugroepen Ede en Gelderse Natuur en Milieufederatie. Doordat de gemeente de plannen heeft aangepast, hebben deze partijen nu geen bezwaar meer en hoeft Ede niet te wachten op het Europese Hof. 

Eenbaansweg

Het grootste verschil met de eerder ontworpen Parklaan is te vinden op het zuidelijk deel van de route. Tussen de Emmalaan en de A12 komt er een eenbaansweg in plaats van een tweebaansweg. Er hoeven daardoor veel minder bomen te worden gekapt. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede