Volledig scherm
Dak vol met zonnepanelen. © Gemeente Ede

Ede vraagt jongeren om duurzame ideeën

EDE - In haar streven om in 2050 energieneutraal te zijn, roept de gemeente Ede jongeren tot 18 jaar op om met ideeën te komen om hun straat, wijk of zelfs stad duurzamer te maken.

Sinds maandag kunnen de jongeren hun ideeën sturen naar ede-natuurlijk@ede.nl. Ze worden allemaal aangeboden aan wethouder duurzaamheid Lex Hoefsloot. De jonge Edenaar met het beste idee wint een duurzame muziekspeaker.

Klimaatbewustheid neemt toe

Volgens Hoefsloot leven klimaat en duurzaamheid bij jongeren. ,,Klimaatspijbelaars, een klimaattop speciaal voor jongeren en steeds meer klimaatdemonstraties voor scholieren’’, aldus de wethouder. ,,De klimaatbewustheid neemt enorm toe onder jongeren. Tijd om de jeugd echt te betrekken bij een duurzame toekomst.’’

Als Ede in 2050 energieneutraal is, dan betekent dat dat alle energie die de gemeente dan gebruikt op duurzame wijze binnen de gemeentegrenzen is opgewekt. Om dat te bereiken zijn nog veel maatregelen nodig. Zo moeten er voor 2022 onder meer twee nieuwe windmolens staan en 90.000 nieuwe zonnepanelen op daken liggen.

In samenwerking met indebuurt Ede