Volledig scherm
Joline de Weerdt van IVN en wethouder Willemien Vreugdenhil (rechts) willen minibossen in Ede © Gemeente Ede

Ede zoekt drie plekken voor minibosjes

EDE - De gemeente Ede legt de komende twee jaar drie Tiny Forests aan; minibossen ter grootte van een tennisbaan. Tot 20 juli kunnen initiatiefnemers, die ook zelf de handen uit de mouwen willen steken, zich aanmelden.

Wethouder Willemien Vreugdenhil en Joline de Weerdt van IVN Natuureducatie hebben  het startsein gegeven voor scholen en inwoners om zich te aan te melden als initiatiefnemer voor een Tiny Forest. Zo'n minibos moet een ontmoetingsplek voor buurtbewoners worden. Initiatiefnemers planten en onderhouden het minibos samen met andere buurtbewoners, de gemeente, een school en natuurorganisatie IVN. 

Verkoeling

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bosje ter grootte van een tennisbaan. Dit bos moet een prettige plek zijn voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. Een minibos in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

School

Quote

Dit jaar mogelijk al het eerste Edese minibos

Willemien Vreugdenhil, Wethouder Ede

Wageningen heeft ook belangstelling, maar is nog niet zover. ,,Ede wil blijven horen bij de vijf gemeenten met de hoogste biodiversiteit in Nederland. Daarom vinden we het belangrijk om meer groene tuinen en groene schoolpleinen te maken in onze gemeente. Tiny Forest sluit daar naadloos bij aan.” zegt Vreugdenhil. ,,Dit najaar wordt het eerste Tiny Forest mogelijk al aangeplant, in 2020 volgen nog eens twee. De gemeente doet dit niet alleen. Hier is het enthousiasme uit de buurt voor nodig. Het bos wordt immers van en voor de buurt en de naburige school.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede