Volledig scherm
Foto ter illustratie © AP

Edenaar (25) wordt vervolgd vanwege uitschelden politie op Facebook

EDE - Een 25-jarige man uit Ede wordt door de politie voor de vierde keer vervolgd voor belediging. Hij had maandag verschillende haatdragende berichten naar de Facebookpagina van de politie Ede gestuurd.

De Edenaar is een een bekende van de politie. Zijn telefoons zijn vorig jaar een keer in beslag genomen, omdat hij het noodnummer bleef bellen. Tevens is hij vorig jaar al drie keer vervolgd voor belediging van agenten. De politie meldt dat de man bij verschillende incidenten het niet eens was met het optreden en de afhandeling van zijn meldingen.

Afgelopen zondag was het opnieuw raak. Via Facebook stuurde de man ‘groetjes aan de Marokkaan. Ofzo, die buitenlander.’ Toen de politie reageerde met de mededeling dat de dienstdoende agent van Nederlandse nationaliteit is, kregen de agenten als antwoord ‘Ook de groetjes aan de blonde hoer’. Het is niet bekend om welke reden de man deze berichten heeft verstuurd.

Na overleg met de Officier van Justitie heeft de politie besloten om de man vanwege bovenstaande teksten te vervolgen voor belediging. De politie heeft de man maandag bezocht, waarna hij werd gevraagd zich te verantwoorden. Als dit is gebeurd wordt de zaak opnieuw aan Justitie aangeboden. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Ede