Volledig scherm
© ANP

Edenaar verdacht van mishandelen zusjes

EDE - Een 21-jarige Edenaar wordt verdacht van het aanvallen van supermarktpersoneel afgelopen september in Ede en het mishandelen van zijn zusjes in 2017. Ook wordt hij verdacht van het overtreden van een huisverbod, vernieling van inboedel en van oplichting in Ede. 

Dat bleek vrijdag op de rechtbank in Arnhem, waar de zaak tegen de man zou beginnen. Het Openbaar Ministerie denkt dat de Edenaar 27 september blikjes en kaascroissants wilde stelen bij de Lidl. Daarbij zou hij een medewerker hebben gestompt en met een pen of iets puntigs naar een andere medewerker hebben gestoken.

Geld afgetroggeld

In oktober zou hij geld afgetroggeld hebben van iemand in Voorburg, door zich per telefoon voor te doen als de zoon van diegene, die in geldnood zat en een overboeking nodig had. Een jaar eerder zou hij zijn twee zusjes hebben geslagen en gestompt en aan de haren getrokken en daarna het huis- en gebiedsverbod hebben overtreden. 

De man lijkt in de war. De rechtszaak werd vrijdag uitgesteld tot 12 april zodat een psychiater kan onderzoeken of de man opgenomen zou moeten worden. Hij blijft intussen vast zitten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede